Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
3.6.2009, Jan Vítek, recenze
Dnes je na řadě recenze 12" notebooku Toshiba Portégé R600, jenž nabízí kromě malých rozměrů a nízké hmotnosti platformu Intel Centrino 2. Toshiba se zde také zaměřuje na bezpečnost, ať už s využitím prvků proti krádeži dat, nebo pro ochranu samotného přístroje. Co všechno nám tedy Portégé R600 nabídne, to se dozvíte na následujících stránkách.
El Cid (126) | 3.6.20099:59
...s autorem ­- take mam radsi pevne notebooky i kdyz verim, ze tento drobek je take dost odolny ­- mel bych chut si s tim notebookem hodit a pozorovat co vydrzi :­-­) ­(sam mam X61­). HDMI bych take postradal, protoze d­-sub je prakticky nepouzitelny­(v dnesni dobe i u projektoru­).

Dale me zarazi zaverecne srovnani kde se jedna o mix low­-endu a high­-endu a urceni pouziti notebooku je take zcela rozdilne. Kdyby si to autor uvedomil, tak se strojem vyjde ven a konecne pozna co je pro display dulezite ­- a to jestli zvladne slunicko nebo ne. Bohuzel je asi zvykli na Acery za 10k, ktere musi zustat lezet na stole. Take bych uvedl nejake info o velkokapacitni baterii ­(ta co precuhuje­) ­- to je take casto pouzivane rozsireni ­- zvlast, kdyz si koupime mobilni stroj, ze?

Jinak hardware je naprosta klasika...dokonce i u high­-endem oblibena mechanika od Panasonicu :­-)
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3359) | 3.6.200912:53
Opět to připomenu, závěrečné srovnání je uděláno podle toho, co bylo v testech v poslední době k dispozici. Tento notebook je mezi nimi výjimečný, ale přesto jsou v testech zařazeny jemu nejbližší modely ­- Asus B80A a Toshiba Tecra R10. Jinak ale není možné, aby se kvůli jednomu notebooku testovalo několik dalších, takže na výběr je toto srovnání, nebo žádné srovnání. Co se vám zamlouvá víc?
Odpovědět0  0
El Cid (126) | 3.6.200913:26
V pripade, kdy jsou porovnavany ruzne produktove rady, tak je lepsi zadne srovnani ­- nebot postrada smysl porovnavat jablka a hrusky ;­-)
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3359) | 3.6.200913:50
No vidíte, já zase osobně rád zjistím, jak moc velký propad má třeba nízko taktované C2D. Takže grafy budou a basta :)
Odpovědět0  0
El Cid (126) | 3.6.200914:18
To mate pravdu ­- muzete udelat clanek kde budete srovnavat CPU...to by zajimave bylo. Stejne jako dat do srovnani vydrze kapacitu baterii ­(kdyz uz­). Srovnavat naprosto rozdilne ntb rady ne. Ale verim ze to jednou dotahnete...a s tim clankem o cpu to myslim vazne ­- ULV C2D oproti nejakemu odpadu od AMD i desktopovim cpu by bylo zajimave cteni ­(spotreba­/vykon­). A ani by to nemusel byt problem...
Odpovědět0  0
coolio (18) | 3.6.20098:53
Za sebe bych doplnil že kromě HDMI chybí Firewire, a to i na port replikátoru, do kterého v jeho poslední mutaci konečně milostivě zandali i audio vstupy a výstupy, jinak má jen LAN, DVI a USB porty. Žádný COM, PS­/2, LPT, FW, VGA.
A co je nejhorší, není to ani u nižší řady A600. Kde jsou zlaté časy Portégé M300.
Odpovědět0  0
Mám ji i s tím SSD | 3.6.20091:22
Naprosto fascinující je, že ve všech českých recenzích tohoto notebooku ani jeden autor nepřišel na základní a skvělou vlastnost toho displeje. Tento displej je totiž perfektně čitelný i na přímém slunci. Prostě klidně v pravé poledne, azuro, slunko na plné pecky ­- třeba u vody ho vytáhneš z batohu, otevřeš a pracuješ. Dokonce je to tak luxusní, že můžeš vypnout podsvícení a na přímém světle pod palbou slunka je displej stále dobře čitelný. Neznám jiný notebook, který toto umí. Proto má horší pozorovací úhly, protože je na něm spešl vrstva, která dělá tu skvělou čitelnost i na přímém slunci. Dále se divím, že autor neprovedl aktualizaci BIOSu, k dispozici je nová verze ­- 1.80 z 20.2.2009, kterou program Tempro uživateli sám nabídne ­( i aktualizace pro 3G modul,touchpad a tak dále. ­). WTF ? Recenzent měl ten software vypnutý nebo se ani nepřipojil k internetu ? Nainstalovat to všechno zvládne i malé dítě, včetně flashnutí biosu. Jinak k tomu materiálu, není to plast, ale hořčík, odolnost displeje má být opravdu velká, ke zlomení je údajně potřeba opravdu velká síla ­( předváděno na prezentaci Toshiby ­). 3G modul, minimální hmotnost, odolnost a skvěle čitelný displej i na přímém slunci ­- klíčové vlastnosti. Já jsem spokojen.
Odpovědět0  0
Mám ji i s tím SSD | 3.6.20091:47
ještě mohl autor třeba také zmínit, že tento notebook umí pomocí GPS zjistit polohu­/rychlos­/nadmořskou výšku... no zdá se mi ta recenze trošku jakoby dělaná z rychlíku
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3359) | 3.6.20093:58
Ano, chápu jste majitel tohoto notebooku, máte plné právo být spokojen se svou koupí. Ale abych použil vaše slova, vy jste evidentně prolétl tuto recenzi také jen ­"z rychlíku­"...
Odpovědět0  0
Mám ji i s tím SSD | 3.6.20098:20
Já chápu, že jako recenzent nemusíte ­(chtít­) přijít na všechno. Proto jsem to jen doplnil, abych vás neurazil.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3359) | 3.6.200912:49
Já zase tak odpověděl proto, že některé věci vyčítáte neprávem. Jinak notebook jsem si vzal ven, displej byl sice čitelný, ale nepřišlo mi, že by šlo o něco výjimečného... jenomže ono taky v posledních dnech zvláště u nás na severu čekat na slunce je celkem marné.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.